Съпредседателят на Демократична България Христо Иванов предупреди, че ако новият гуверньор

...
Съпредседателят на Демократична България Христо Иванов предупреди, че ако новият гуверньор
Коментари Харесай

Христо Иванов: Ще има криза, ако новият шеф на БНБ бъде избран с гласове на опозицията |

Съпредседателят на " Демократична България " Христо Иванов предизвести, че в случай че новият гуверньор на Българската национална банка бъде определен с гласове на опозицията, ще има тежка политическа рецесия. 

" Рестартирането на процедура в случай, че е ясно, че няма единодушие в обединението, с гласове на опозицията, с тези времеви параметри, слага сериозен въпрос дали сътрудниците от Има Такъв Народ си дават сметка накъде се движим. Ако няма единна кандидатура и се окаже, че гуверньорът на Българска народна банка бъде определен с гласовете на опозицията, това ще бъде рецесия ", съобщи той.

Христо Иванов прикани за търсене на консенсус към една кандидатура в обединението. В момента, и двамата издигнати от партии от ръководещата коалиция - Любомир Каримански от Има Такъв Народ и водачът на парламентарната група на " Продължаваме промяната " Андрей Гюров. 

" Ние няма да имаме предложение за Българска народна банка и апелът ни е за единодушие в обединението, тъй като осъзнаваме риска от излизането на главните правила на тази коалиция. Управлението на финансовата система, което зависи и от Българска народна банка, е фундаментално за страната и не бива да се позволява разединение по този въпрос в обединението ", счита водачът на " Да, България ". 

Все още не е решено кой от двамата кандидати ще поддържа " Демократична България ".  

" Има въпроси по какъв начин по този начин опозицията гласоподава " за " настояването на Има Такъв Народ процедурата да се открие по този метод и в този времеви интервал ", сподели още Христо Иванов. 
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР